Urbex Kent School

Begin dit jaar ben ik naar Kent School in Duitsland geweest met een groep mede-enthousiastelingen. Kent School is nu een betaalde Urbex locatie en is dus eigenlijk toerisme. Maar dat maakt het voor mij niet minder leuk. De spanning en sensatie was wel wat minder, maar dat mocht de pret niet drukken. Het plezier om samen met anderen zo’n dag te beleven maakte veel goed.

Kent School is in 1909 opgericht en heette destijds het Sint Jozefsheim klooster. Het primaire doel was onderdak bieden aan mensen met een mentale uitdaging. In 1939 werd het klooster overgenomen door het regime van Hitler en is daarbij ingezet voor het opvangen van gehandicapte en joodse kinderen. En daarmee dus ook de euthanasie  centrum.

Na de oorlog werd het klooster omgebouwd tot een militaire hospitaal en later een school/internaat. In 1992 werd de school gesloten en daarmee aan zijn lot over gelaten.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.