Urbex Charleroi en Luik

De laatste tijd ben ik redelijk druk op kantoor geweest. Daarom was het dus tijd om iets anders te gaan doen. Samen met Take van Kapow Fotografie zijn we 2 dagen naar Charleroi en Luik in België gegaan. Vorig jaar hadden we Luik al eens aangedaan en dat was zeer bevallen. Charleroi is een industrie stad die een rijke geschiedenis heeft. De mijn en staalindustrie zie je overal terug in vergane gebouwen. Aangezien wij nog niet zulke mega Urbex-ers zijn moesten we het voornamelijk hebben van Google Earth.

Nu is het vinden van Urbex locaties in Charleroi en Luik enorm makkelijk via deze methode. Mega panden die “Kom mij eens bezoeken” schreeuwen. Daarnaast hebben wij ook YouTube geraadpleegd en al deze informatie tezamen vormde onze plan van aanpak. Uiteindelijk bleek dat er redelijk wat tegen Urbex gedaan word. Bepaalde routes zijn goed verspert en sommige zelfs onklaar gemaakt. En tot onze grote verbazing waren andere locaties weer zo makkelijk toegankelijk dat er nog net geen NEON bord boven stond.

Helaas merk je wel steeds meer dat locaties vernield worden. Of er word afval gestort. Mijn vermoeden is dan ook dat het niet lang zal duren voordat bepaalde locaties gesloopt gaan worden. Bij een van onze locaties liepen we dan ook bijna de bouwvakkers tegen het lijf. Dat vraagt dus om een snelle terugkeer om de locatie nog vast te leggen.

1 thoughts on “Urbex Charleroi en Luik

  1. Prachtige foto’s! Heb je adressen van de door jullie bezochte locaties? Een vrienden-fotogroep bezoekt binnenkort Charleroi voor een weekend Urbex-fotografie, vandaar. Met vriendelijke groet, Bouwe Taverne, Bilthoven NL, taverne@hccnet.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.