Urbex Weekend in Luik

Als je echt voor urbex gaat, dan ontkom je bijna niet aan de stad Luik. Vanuit Nederland is Luik makkelijk te bereiken en daardoor goed te doen voor een dagje. Wij hebben er uiteindelijk voor gekozen om er een weekendje van te maken. Aangezien we niet zeker waren van de locaties zou de extra dag een mooie optie zijn.

Luik is decennia lang een metaal stad geweest. De restanten zijn er nog goed zichtbaar in de vorm van mega verlaten fabrieksterreinen. De fabrieken die eens de stad wereldberoemd en schatrijk maakten, lijken nu een blok aan het been. De man achter het hele succes was John Cockerill uit Lancashire. Nadat zijn bedrijf was overgenomen door Lakshmi Mittal was het al snel over met alle pracht en praal. Alles moest goedkoper en sneller. Met uiteindelijk een sterf constructie als gevolg. Wat achterbleef was een stad in slechte staat die de engelse staalbaron hoog in het vaandel had staan. Daardoor is Luik ook zo aantrekkelijk voor Urbexers. Jammer dat er naast Urbexers ook tuig op de locaties af komt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.